Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار،  با تلاش و پیگیری های صورت گرفته توسط ریاست، هیات رئیسه و همچنین اعضای هیات علمی گروه اقتصاد، مجوز قطعی دایر کردن رشته "اقتصاد محیط زیست" در گروه اقتصاد دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری(عتف) صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست دایر کردن رشته «اقتصاد محیط زیست» در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، از یک سو در تطابق کامل با مأموریت دانشگاه در راستای توسعة «پایدار» و «دریامحور» ملی و منطقه‌ای در سواحل مکران و از سوی دیگر همسو با اسناد بالادستی، از جمله «نقشه جامع علمی کشور»، «طرح آمایش آموزش عالی»، و «سند توسعه منطقه ساحلی مکران» است.

تاکید اسناد مورد اشاره بر «توسعة تجارت بین‌المللی، حمل و نقل بین‌المللی، تولید و صادرات فولاد، پتروشیمی و صنایع متوسط و بزرگ، گردشگری، شیلات و فرآوری‌های وابسته به شیلات و کشاورزی است؛ این در حالی است که تمامی این مسیرهای توسعه، مستلزم ارزیابی‌های دقیق اقتصادی و زیست‌محیطی به صورت همزمان، محاسبة سود و زیان و بهره‌وری، و آینده‌نگری در راستای توسعة پایدار و دوست‌دار محیط زیست است.

دایر شدن رشتة «اقتصاد محیط زیست» در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار فرصتی مغتنم برای پرورش و توسعة نیروی انسانی بومی، و مقیم در این منطقة خاص جغرافیایی و اقلیمی برای نیل به این اهداف توسعه‌ای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و ملی است.

گفتنی است: رشته ی علوم اقتصادی با گرایش محیط زیست یکی از رشته های زیر گروه  علوم انسانی است، این رشته تحصیلی علم استفاده بهینه از منابع مورد نیاز انسان را به او یاد می دهد پس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اقتصاد محیط زیست به بررسی موضوعات در حیطه ی محیط زیست و اقتصاد می پردازد و این دو علم را به صورت یکسان مورد مطالعه قرار می دهد، هدف از ارائه و شکل گیری رشته اقتصاد محیط زیست ایجاد توازن میان محیط زیست و فعالیت های اقتصادی است. محیط زیست یکی از اولویت های کشورهای در حال توسعه برای رسیدن به توسعه یافتگی است.

در واقع گرایش اقتصاد محیط زیست به بررسی اقتصاد در محیط زیست و عواملی مانند: منابع تجدید پذیر، منابع انرژی، منابع آب می پردازد.

انتهای پیام/3139

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار اقتصاد محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۴۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی